Ingebret-portrettbilde

Optoteam starter samarbeid med optometrist Ingebret Mojord

Av sine kollegaer og samarbeidspartnere blir Ingebret Mojord beskrevet som en engasjert, erfaren og kunnskapsrik optometrist. Han har jobbet i bransjen siden 70-tallet og har vært en pådriver for innovasjon og utdannelse.
faktaboks-ingebret-resize

Av sine kollegaer og samarbeidspartnere blir Ingebret Mojord beskrevet som en engasjert, erfaren og kunnskapsrik optometrist. Han har jobbet i bransjen siden 70-tallet og har vært en pådriver for innovasjon og utdannelse.

Derfor er vi i Optoteam svært glade for at vi har vært så heldige å få med oss Ingebret på laget. Vi setter stor pris på hans erfaring og kompetanse, og ser frem til å starte vårt samarbeid.

Gjennom samlinger og direkte støtte til den enkelte vil Ingebret være ansvarlig for opplæring av våre optikere. 

Han vil også sørge for at Optoteam er oppdatert på det som skjer av utvikling innenfor fagfeltet optometri.

 

Samtidig ønsker vi at våre kunder også skal kunne nyte godt av hans kunnskaper, og det vil derfor være mulig for ham å være bidragsyter til den profesjonelle utviklingen av praksiser. Dette går godt sammen med tilbudet vårt om samtale med en rådgiver med erfaring fra optikerbransjen. Ingebret kan hjelpe med å utvikle den profesjonelle siden av bedriften, både kommersiellt og innholdsmessig.

Videre vil Ingebret være leverandør av faglige artikler og stoff til hjemmeside og til våre nyhetsbrev.

Vi tør derfor påstå at det vil bli spennende å følge med oss i tiden fremover!

En foregangsmann innen optometri

Med nesten 40 år i bransjen skulle man tro de fleste ville begynt å ta det noe mer med ro. Men ikke Ingebret Mojord. 

“Det å utvikle optometrifaget inn i neste generasjon med kunstig intelligens på en side og det menneskelige på den andre siden, ser jeg på som en spennende oppgave.”

I utgangspunktet trodde han nok mere på yrker som arkitekt eller balletdanser, men det var greit å starte med noe som var mindre krevende. Da ble det optik på Kongsberg.

Og så må det sies at personligheten hans også gjør ham godt egnet for yrket. 

Ingebret beskriver nemlig seg selv slik: Som person er jeg nysgjerrig, aktiv, kreativ og opptatt av dynamikk og profesjonell utvikling.

Slik startet karrieren

Da Ingebret Mojord startet sin egen praksis etter endt utdannelse, kombinerte han det med å jobbe på øyeavdelingen på sykehuset. 

I egen praksis gjennomførte han synsundersøkelser og tilpasset kontaktlinser, testet svaksynsoptikk og drev med synstrening. Men brillesalg holdt han seg unna.

Allerede på 80-tallet satset han på kontaktlinser og bygde opp et marked. Dette i en tid der få andre våget seg på å bare drive klinikk.

“I hele min profesjonelle karriere har jeg arbeidet med fremre segment og kontaktlinser. Men etterhvert fikk det bakre segment hovedfokuset” 

Dette har gitt ham bred erfaring, og han har brukt alle typer kontaktlinser på ulike tilstander som sclerale etter avstøpning, ulike typer moderne sclerale design, Hybrid KL og myke design. Kontaktlinser for dem med presbyopi har også vært et vesentlig arbeidsområde. Siden 1996 har han tilpasset OrthoKeratologi. 

Ingebret har til og med vært konsulent for kontaktlinseindustrien. Denne mannen kan det meste når det kommer til linser, og vil kunne formidle store mengder kunnskap til våre optikere.

Fra starten og frem til i dag

Gjennom sin karriere har han jobbet med mange ulike kliniske tjenester. Alt fra multimoidal imaging som Fundus foto, Optomap, OCT,  OCT ant segment, OCT Angiografi, Fundus autofluorescens. Han har også vært gjennom ulike typer anterior segment topografer. 

I tillegg kommer funksjonstester som kontrasttester, Automatisk synsfeltanalyse og andre funksjonstester. Han diagnostiserer også basis øyepatologi både i fremre og bakre segment. 

Frem til 2020 drev han Mojord & Thoresen Optometri sammen med Jon Thoresen. Praksisen ble en del av Synsam i  2015. 

Da han i 2020 forlot praksisen etter mange år valgte Ingebret å bli freelance optometrist. Han møter og hjelper fremdeles mange pasienter, og det er en av de tingene han liker best med jobben. 

“Å kunne hjelpe folk med å se bedre er en velsignelse.” 

Brenner for primær optometri

For en av grunnene til at Ingebret satset på klinikk og kontaktlinser fremfor brillesalg, er at det for ham alltid har vært pasienten som står i fokus.

Øyelege Peter Furuskog bekrefter dette:

“Han er like interessert i pasientens personlighet som i netthinnecellene deres.”

Selv sier Ingebret at “Jeg brenner for primær optometri og har alltid arbeidet for å utvikle meg og vår praksis etter dette prinsippet, tilpasset norske forhold.”

Etter hans mening er det naturlig at optikeren får en viktigere rolle for folks øyehelse. Altså at optikeren er den naturlige fagpersonen som gjennom synsundersøkelsen kan avdekke grå stær, grønn stær, maculadegenerasjon eller netthinneavløsning. 

“Det å finne ut årsaken til noens synsproblem og å finne en løsning for dem er noe av det jeg liker best.”

For å gjøre nettopp dette benytter han seg daglig av evidensbasert medisin. Noe som betyr at han i tillegg til vitenskaplige resultater og klinisk ekspertise tar hensyn til pasientens behov. 

ingebret-undersokelse
Ingebret Mojord er i sitt rette element når han gjennomfører undersøkelser – som freelance optometrist møter han fremdeles mange pasienter.

Samarbeid mellom profesjonene

Samtidig har han respekt og interesse for hva øyeleger og andre fagpersoner har å si.

“Samarbeidet vårt har vært ekstremt fruktbart når det gjelder pasientbehandling og diskusjoner om vitenskapelige og kliniske temaer innen optometri og oftalmologi.”, forteller Peter Furskog, “Våre generelle og saklige diskusjoner – noen ganger animerte, men alltid respektfulle – har hevet nivået og kvaliteten på vårt kliniske arbeid med våre pasienter betraktelig.”

Gjennom hele sin karriere har han prøvd å finne ut hvordan optometrister best kan samarbeide med andre profesjoner i helsesektoren for å gi pasientene den beste behandlingen.

Innovasjon og utdannelse

Fra dag én har Ingebret Mojord vært en foregangsmann i optometribransjen.

Som nevnt satset Ingebret på å drive klinikk og med kontaktlinser før andre turte å satse på det. 

Da han startet praksisen sin ville han drive klinikken basert på filosofien om primæromsorg fra USA. Slik beviste han at det er mulig å skape en avansert klinikk for primær optometri med høy profesjonell standard også i Norden. 

Men det er ikke bare på dette feltet han har skilt seg ut. 

Han har aldri vært redd for å ta den vanskelige veien, og på 90-tallet var han en igangsetter av klinisk MSc utdannelse i Norge. 

Selv om det tok mange runder og han møtte mange hindringer klarte Ingebret å gjøre dette til en realitet i 1997. Da ble det inngått et samarbeid mellom Høgskolen i Buskerud (før fusjonen som skapte Univsersitetet i Sørøst-Norge) og Pennsylvania College of Optometry. 

Det første året masterutdannelsen var tilgjengelig fikk de hele 55 studenter på første kull.

Når det gjelder faglig utvikling og å utvikle nye muligheter for kollegaer og pasienter er han ofte et skritt foran oss andre.

Undervisning og foredrag

Ingebret har vært internasjonal foredragsholder, inspirator og kursarrangør i en årrekke. Underviser gjør han også. Vi kan ikke annet enn å være imponerte over den stadig voksende merittlista. 

Undervisning

Han er tilknyttet Universitetet i Sørøst-Norge som ekstern foreleser, og underviser i flere fag innen optometri; På MSc nivå er det sykdommer i Perifere retina, VitreoRetinal sykdommer, systemisk tilstanders interaksjon med øynene og det visuelle system. 

Han er fast foreleser og instruktør på glaukom og OCT-kurs. Han har også undervist i ”klinisk tenking ”og drevet klinikkveiledning ved ulike kurs.

Foredrag og publikasjoner

Som foredragsholder er Ingebret Mojord ettertraktet, og han har holdt fordrag for både The International Society for Contact Lens Research (ISCLR) og under World Optometric Congress.

Noen publikasjoner har det også blitt, da med flere ulike temaer.Vi kan nevne: Psykofysikk, kontaktlinsevæsker, malignt melanom og corneatopografi, hjernetumorer, vaskulære problemstillinger og øyekreft.

Kursutvikling

Samtidig som at han underviser og holder foredrag utvikler han kurs for norske optikere og optikerassistenter. Dette er noe av det vi gleder oss til at han også skal gjøre for Optoteam og våre optikere.

For det er ingen tvil om at han er en leder og en person med ønske om å lære mer mens han underviser og utvikler yrket.

Med hans mange års erfaring i praksis og utdanning kan unge optikere vokse og tilegne seg mye kunnskap med ham som mentor.

En god formidler

Det som gjør Ingebret til en god foreleser, foredragsholder og kursholder er at han er en fantastisk formidler. Han er opptatt av profesjonell kommunikasjon, og presenterer alltid klar, godt organisert, klinisk nøyaktig, relevant og aktuell informasjon. 

Lidenskapen han har for yrket reflekteres når han snakker, og det skaper en helt spesiell atmosfære i rommet. Det gjør at publikummet blir både engasjerte og ivrige etter å lære.

Ofte deler han caser fra virkeligheten med kollegaer og studenter. Der det er mulig og relevant guider han hver enkelt student gjennom casen fra start til slutt. Slik sørger han for at alle forstår emnet som det undervises i, og kan benytte seg av de kliniske teknikkene for å hjelpe pasienter i fremtiden. 

Enhver utdanningsinstitusjon bør være stolte av å ha ham som ansatt.

Vi opplever at han alltid er tilgjengelig, positiv og hjelpsom, og du kan stole på at han ønsker at andre skal ha de samme mulighetene til å tilegne seg like mye kunnskap som ham selv. 

Han er innovativ og deler gjerne sine idéer med andre. 

Hans kunnskaper kommer oss til gode

I løpet av sin lange karriere har Ingebret brukt mye tid på å lære fra de beste – han har besøkt øyeklinikker og spesialister på sykehus rundt om i verden. Der har han sett hvordan de jobber i bransjen i USA, Europa, Asia og Australia. 

Gjennom hele sin karriere har Ingebret vært ivrig til å lære, og har holdt seg faglig oppdatert ved å delta på kurs, lese nye artikler og studere faget. 

Dette er noe av grunnen til at han skal fungere som rådgiver for Optoteams ledergruppe på generell basis. 

Vi tror og håper at vi kan lære mye av Ingebret Mojord, og bli enda bedre på det vi gjør. Hvordan samarbeidet vårt utvikler seg vil tiden vise, men spennende blir det uansett.

Vi er overbevist om er at dette samarbeidet vil komme Optoteams kunder og ansatte til gode.

Siste artikler

optoteam-riktig-solbrille

Hvordan velge riktig solbrille

Hvordan velge riktig solbrille
Guro%20Hadeland

Guro Olerud - omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam

Omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam
Quit_job_3

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte
Optoteam-Andre%20Uldal

Trenger du en optiker på lørdager?

Trenger du en optiker på lørdager?
Blue-light_3

Blått lys og dets påvirkning av øynene

Blått lys og dets påvirkning av øynene
Eye-cancer_2

Kreft i øynene

Kreft i øynene
5ee9d40a80713e46657ae86e_Her-er-noen-situasjoner2-p-1080

Kontakt oss

Er du en optiker og vil jobbe hos oss eller har du en bedrift som trenger en optiker?

Populære artikler

optoteam-jobbsokerportal-optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere
optoteam-var-redningen-for-specsavers-i-knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik
IMG_9321

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen
Optoteam_5_Years

Brev til optikerbransjen

Brev til optikerbransjen
optiker-er-du-nysgjerrig-pa-nye-muligheter

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?
verdt-a-vite-om-det-aldrende-oyet-2

Verdt å vite om det aldrende øyet

Verdt å vite om det aldrende øyet
lonn_optiker

Optikerlønn: Hva tjener en optiker

Lurer du på om du får riktig lønn som optiker? Last ned vår lønnsguide som gir deg statistikk over optikers lønninger.

Våre tjenester

innleie-right

Innleie

Rekrytering_optoteam

Rekruttering

Optiker-og-assistent-right

Standby optiker

Del denne artikkelen