opto_ikon_5

Møt Thanh Tran, daglig leder og optiker

"Optoteam ønsker å støtte din forretning i de utfordringer dere står overfor. Både som faglig støttespiller og som ressurs ved uplanlagt fravær."

+47 952 39 778
Thanh_tran_2
Abdi

Abdi Yusuf

Regionsansvarlig Østlandet, optiker, diagnostika
+47 976 439 02
Andreas_4

Andreas Ringkjøb

Regionsansvarlig Bergen, optiker, diagnostika
+47 996 17 762
Regine_lovas_ny

Regine Løvås

Regionansvarlig Trøndelag / Nord
+47 918 42 503
Arne-2-300x300

Arne J. Halvorsen

Styreleder
+47 915 32 095

Møt Optoteam

Vår historie

Optoteam ble til for nesten seks år siden da Thanh Tran ringte Arne Halvorsen og spurte om han ville være styreleder i det nye selskapet. 

Optoteam raskt tiltrakk seg optikere og oppdrag i markedet. Et år senere, i 2019, hadde vi vår første samling med 13 optikere i Warszawa. Siden den gang har vi vokst og utviklet oss, med fokus på å tilby kundene våre det beste. I 2023 samlet nesten 50 optikere seg i Ystad, Sverige, hvor 4 av dem kunne feire 5 år med selskapet.

 

 

Vår visjon

 

Vi startet med en visjon om å påvirke bransjens praksis innen personale og bemanning.
 

Vi ønsket å utnytte optikernes kapasitet bedre og bidra til bærekraft i en bransje preget av underdekning og rekrutteringsutfordringer. I stedet for å operere innenfor kjedestrukturer ønsket vi å arbeide på tvers av disse, for bransjens beste. Vi ville skape en modell der aktørene deler ressurser og legge bemanningskabalen sammen med Optoteam. Denne delingsmodellen har vist seg å være både effektiv og økonomisk bærekraftig, og vi tror at samarbeid og deling er nøkkelen til en mer bærekraftig fremtid.


 

Kortreist arbeidskraft

 

Vi har alltid trodd at lokal arbeidskraft er nøkkelen.
 

Lokale optikere er avgjørende, ikke bare for å holde kostnadene nede, men også for å minske reiseutgifter og slitasje på optikerne. Det er også mer bærekraftig med kortreist kunnskap. Lokale optikere er kjernen i Optoteam, og vi samarbeider også med eksperter innen markedsføring og økonomi for å sikre at vi alltid leverer det beste. Derfor har vi organisert oss regionalt, med Andreas Ringkjøb som vår første regionsansvarlige i 2019. Med kontor i Bergen dekker han Vestlandet. I dag har vi tre regionsansvarlige i tillegg til Thanh, som tar seg av optikere og kunder. Vår målsetning er å kunne tilby en lokal optiker i 9 av 10 tilfeller. Tjenesteutvikling

 

Vår virksomhet begynte med optikere som ble kalt inn som vikarer under ferier, permisjoner, og ved kortere og lengre fravær på grunn av sykdom.
 

Denne tjenesten utgjør fortsatt en betydelig del av vår virksomhet. Men våre ambisjoner strakte seg utover dette fra begynnelsen av. Vi så at mange små optikerbedrifter hadde behov for ekstra kapasitet, men ikke nok til å ansette en hel stilling. Samtidig hadde andre steder mer kapasitet enn de klarte å utnytte. Vi tilbød en løsning med å leie inn en skalerbar ressurs, som et halvt årsverk.

I dag henvender optikere seg til Optoteam når de søker etter nye arbeidsgivere. De finner disse gjennom oppdrag de utfører for oss. Dette gir begge parter en mulighet til å bli kjent før de inngår et arbeidsforhold. Dette er en løsning som gavner hele bransjen. Våre optikere jobber for ulike oppdragsgivere på tvers av kjedegrensene, og opparbeider seg dermed betydelig erfaring. Flere kunder leier inn optikere fra oss for å dra nytte av denne erfaringen uten fravær. Dette kaller vi beste praksis, og ser dette som et vekstområde for Optoteam i fremtiden.

Et annet område vi ikke så for oss i begynnelsen, men som har vist seg naturlig, er klinisk kompetanse. I bedrifter med kun én optiker er det vanskelig å dekke spesialiserte områder som tørre øyne og synstrening for barn. Da er det nyttig å kunne leie inn kompetanse fra Optoteam. 

opto_ikon_7
Kontakt oss
Forenkle%20hverdagen_web

Møt noen av våre ansatte

Thanh_-qcciyiftfe2q11po7o8b99i1zteh0eui5opzbn4cdm

Thanh løser optikerbransjens bemanningsutfordringer

Thanh Tran
Thanh Tran så mulighetene for bedre ressursbruk i optikerbransjen. I dag leder han Optoteam som endrer kursen i optikerbransjen.
LES MER »
Thanh Tran
abdi_optoteam

Abdi tar ansvar for Optoteam på Østlandet

Abdi Yusuf
Naturligvis tok Abdi utfordringen på strak arm da Thanh spurte han om å bli ny regionsansvarlig for Optoteam på Østlandet.
LES MER »
Abdi Yusuf
andreas-ringkjob-optoteam-qcciypyiy2d0lxeqzrhbt7lqqwdepzocupxv5ut6zu

Andreas leder Optoteam til nye høyder på Vestlandet

Andreas Ringkjøb
Andreas tok en sjanse da han sa fra seg en trygg stilling som assisterende butikksjef for å bli den første regionlederen til Optoteam.
opto_ikon_2

Fint å vite - FAQ

Hvem er det som bestiller og betaler for reiser og opphold?
Hvor mye behøver jeg reise?
Kan jeg ha ønske om å arbeide bare i mitt nærområde?
Hvordan fungerer det med reisetid?
Kan jeg ønske å alltid være hjemme til en viss tid?
Hvordan fungerer det med opplæring i ulike journalsystem?
Hvordan fungerer det når jeg skal lære om forskjellige typer glass?
Har jeg en form for garantilønn?
Er jeg med i en pensjonsordning?
Må jeg jobbe helg og helligdager?
Har Optoteam noen form for bidrag til etterutdanning?
Er det noen form for internutdannelse i bedriften?
Hva kan jeg regne med å tjene?
Er det noen andre goder utenom lønn?
Kan jeg ta ansettelse hos Optoteam mens jeg leter etter ny fast jobb?
Hva ser vi etter hos våre faste optikere?

Fortsatt spørsmål?

Finner du ikke svaret du leter etter? Vennligst snakk med våre vennlige team.
Jeg vil bli kontaktet