Guro%20Hadeland

Omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam

Daglig leder av optikkbutikker står overfor mange utfordringer hver eneste dag. Dette inkluderer blant annet å sikre kundeservice, omsetning, inntjening, innkjøp, lagerstyring og optimalisering av personell – både antall personer og kompetansenivå.

Å være butikksjef/daglig leder kan være et ensomt yrke, og mange har ikke vært klar over hvilke oppgaver og rolle Optoteam kan ha som del av et partnerskap – utover å hjelpe til med uplanlagt fravær. Vi har derfor snakket litt med en av våre kunder; Guro Olerud, daglig leder ved Alliance Optikk Brandbu og Harestua.
 

Fleksibilitet og lønnsomhet:

En utfordring for mange butikker med under 10 medarbeidere er hvordan manglende fleksibilitet påvirker lønnsomheten til butikken. Det er vanskelig å få medarbeidere til å kun jobbe deltid og det skaper et noe fastlåst system som kan skape frustrasjon. På spørsmål om hvordan Optoteam har hjulpet butikkene, svarer Guro;
 

«Det er kapasitetsutfordringer i butikken. Fleksibiliteten til Optoteam er helt utmerket. De stiller på kort tid og merket neste ikke at det var bortfall. Optoteam har både hørt og skjønt problemet. Fleksibiliteten er det ikke noe å si på».

Omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam. Jeg har benyttet to forskjellige optikere fra Optoteam. Begge har vært dyktige på salg og faglig og kundebehandling. De gikk rett inn i jobben og jeg behøvde ikke å flytte på kunder eller noe».

 

Kompletterende kompetanse og erfaring:

Dersom man er den eneste optikeren i en butikk kan man føle savnet av å diskutere faget sammen med noen andre. I tillegg kan eksterne optikere også gi ekstra tilskudd til resten av teamet. Noen ganger kan det være fint å få nye innspill på virksomheten, tilegne seg ny kompetanse og arbeidet med kundene. Vi stilte spørsmålet til Guro om hvordan den faglige kompetansen har utviklet seg i butikken etter erfaringen med de to forskjellige optikerne fra Optoteam.

Guro svarer;

«De to som har vært her liker å diskutere og lære fra seg. Ekstrahjelpen har glødet litt i dette samarbeidet. Det skjer noe positivt i butikken og med denne personen som har lært mer. Det har ført til at ekstrahjelpen også blir sett på jobb, og at arbeidshverdagen blir mer spennende. De to optikerne som har vært i butikken har vært veldig gode på dette. Daglig leder blir informert på en god måte i etterkant av kundemøtene».

«Optoteam sine optikere har økt kompetansen. De jobbet med tørre øyne behandling – og skapte interesse for de andre å sette seg inn i dette. Butikken leaser utstyr som ikke har blitt brukt, som nå har blitt tatt i bruk og kan utvikle tjenestetilbudet. Så lenge de er villige til å benytte dette, og lære bort - er det helt supert».

 

Rekruttering – finne den rette:

Rekruttering av kunnskapsrike optikere kan være en tidkrevende og kostbar prosess. Et viktig aspekt er også å finne noen som passer inn i det eksisterende teamet i butikken. Optoteam forenkler dette ved å tilby et bredt spekter av erfarne optikere som kan leies inn umiddelbart, og testes for mulige permanente oppdrag eller fast ansettelse. Vi spurte Guro om hun i løpet av samarbeidet har tilegnet seg erfaringer rundt hva hun ser etter ved neste rekruttering. Guro svarte;
 

«Jeg har definitivt blitt mer oppmerksom på hva jeg er ute etter når jeg skal ansette ny fast optiker. Butikken har fått en a-ha-opplevelse på dette. Jeg har sagt det til eieren at; er det sånn de gjør - de som er flinke. Thanh har flinke optikere».

 

Avslutningsvis legger Guro til:

De har rask behandling, du rekker ikke å miste kunder. Vi er avhengig av å ikke miste kunder til andre i lokalmiljøet. Vi øker salget gjennom faglig dyktig optikere som skaper superfornøyde kunder – så sprer ryktet seg. Det er viktig.

Kan absolutt anbefale Optoteam sine tjenester til andre i bransjen. Basert på vår erfaring har vi ikke noe å utsette – det har vært en glede å samarbeide med Optoteam. Muligheten var på plass allerede dagen etter. Da er det ikke noe å klage på.

Optoteam ønsker å takke Guro Olerud for at hun tok seg tid til å dele sine tanker og erfaringer åpent med Optoteam. Optoteam er veldig glad for å kunne samarbeidet godt med Guro og hennes team. Det utvikler og inspirerer Optoteam videre.

Siste artikler

optoteam-riktig-solbrille

Hvordan velge riktig solbrille

Hvordan velge riktig solbrille
Guro%20Hadeland

Guro Olerud - omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam

Omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam
Quit_job_3

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte
Optoteam-Andre%20Uldal

Trenger du en optiker på lørdager?

Trenger du en optiker på lørdager?
Blue-light_3

Blått lys og dets påvirkning av øynene

Blått lys og dets påvirkning av øynene
Eye-cancer_2

Kreft i øynene

Kreft i øynene
5ee9d40a80713e46657ae86e_Her-er-noen-situasjoner2-p-1080

Kontakt oss

Er du en optiker og vil jobbe hos oss eller har du en bedrift som trenger en optiker?

Populære artikler

optoteam-jobbsokerportal-optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere
optoteam-var-redningen-for-specsavers-i-knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik
IMG_9321

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen
Optoteam_5_Years

Brev til optikerbransjen

Brev til optikerbransjen
optiker-er-du-nysgjerrig-pa-nye-muligheter

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?
verdt-a-vite-om-det-aldrende-oyet-2

Verdt å vite om det aldrende øyet

Verdt å vite om det aldrende øyet
lonn_optiker

Optikerlønn: Hva tjener en optiker

Lurer du på om du får riktig lønn som optiker? Last ned vår lønnsguide som gir deg statistikk over optikers lønninger.

Våre tjenester

innleie-right

Innleie

Rekrytering_optoteam

Rekruttering

Optiker-og-assistent-right

Standby optiker

Del denne artikkelen