Abdi tar ansvar for Optoteam på Østlandet

abdi_optoteam

Kontaktinfo

Kontaktperson: Abdi Yusuf
Stillingstittel: Regionsansvarlig Østlandet, optiker, diagnostika
Nettverk: LinkedIn
Telefon: +47 976 439 02
Abdi liker å utfordre seg selv og prøve nye ting. Naturligvis tok han utfordringen på strak arm da Thanh spurte han om å bli ny regionsansvarlig for Optoteam på Østlandet. Nå ser han for seg å styrke Optoteam sin posisjon i norsk optikerbransje.

Da Abdi takket ja til stillingen trodde han at den største utfordringen skulle bli å finne en god balanse mellom optikerne og optikerforretningene. Etter noen uker i tett samarbeid med Thanh fikk han snart et annet syn på saken.

«At Optoteam fordeler optikerkompetansen mellom flere aktører i bransjen bidrar til en bedre balanse mellom etterspørsel og tilbud.»

Abdishakur Jama Yusuf, Regionsansvarlig, Optoteam (Abdi)

I fjor dro Abdi på oppdrag til nesten førti forskjellige optikerforretninger i Norge. Han takket ja til det meste av forespørsler fordi han setter pris på nye opplevelser og motiveres av utfordringer, og det gjelder ikke bare i arbeidslivet.

Abdi sier aldri nei til å prøve noe nytt, om det er en ny forretning eller en ny rett på menyen. Han liker å spise god mat, men han ser ikke poenget med å gå på den samme restauranten og spise den samme retten om og om igjen. Abdi er åpen for det meste, fra spennende mat til beinhard trening, eller fra laidback golfing til utvikling av norsk optikerbransje.

«Det er viktig å prøve nye ting, eller så vet du aldri hva du går glipp av.»

Abdi

Det har tjent Abdi godt å prøve nye ting. Om han ikke hadde prøvd noe nytt etter videregående, hadde han aldri blitt regionsansvarlig i Optoteam. Han visste nemlig ingenting om optikk før han besøkte en siste utdanningsmesse på tampen av siste skoleår.

Med åpent sinn fikk Abdi øynene opp for optikk

Det var på tide å ta en avgjørelse, men Abdi var slettes ikke sikker på hva han ville da slutten på videregående skole nærmet seg med stormsteg. Det var på sesongens siste utdanningsmesse at han ble oppmerksom på optikeryrket.

På den tiden jobbet Abdi mye med salg og trivdes godt med dette. Da han oppdaget at optikere balanserte hverdagen mellom å hjelpe mennesker med synet og selge optikertjenester, ble han straks nysgjerrig. Optikk slo han som et variert yrke og en fin karrieremulighet, spesielt siden det ikke var mangel på jobbmuligheter.

Dermed startet Abdi på optikerstudiet og skjønte fort at han trivdes i dette miljøet. Der traff han blant annet kompisen og kollegaen Hau som senere introduserte han til Optoteam og anbefalte han som regionsansvarlig.

«Grunnen til at Thanh valgte Abdi var vel fordi han er en «awesome» kar da …»

Hau Duc Vu, Optiker, Diagnostika, Optoteam

Abdi kunne ingenting om nær- og langsynthet før han tok fatt på optikerstudiet. Han hadde aldri tatt en synstest, men kastet seg likevel ut i en ny verden full av nye og spennende opplevelser. Interessen for faget kom underveis.

I starten ble det mye lesing, men etter hvert ble utdanningen mindre teoretisk og mer praktisk rettet. Opplevelsene og relasjonene som ble bygget ga mersmak. Før Abdi var ferdig studert rakk han både å bli studentambassadør og finne seg deltidsjobb hos Specsavers.

Etter studiene jobbet han en periode for Eye Factory før han vendte tilbake til Specsavers. Der jobbet han i tre og halvt år på fulltid før det buttet litt imot. Han likte arbeidsmiljøet, men mangel på variasjon gjorde han rastløs og demotivert. Det gikk så langt at han vurderte å legge optikken på hylla, men da kom Hau på banen og fikk Abdi på bedre tanker.

Optoteam tente Abdis optikergnist på ny

Takket være Hau bestemte Abdi seg for å gi optikken enda en sjanse, men det måtte forandring til. Abdi ønsket å utvikle seg og trengte mer variasjon i hverdagen, både på jobb og privat. Derfor pakket han snippesken, flyttet fra Drammen til Oslo, og startet å jobbe for Optoteam.

Han ante ikke om Optoteam kunne motivere ham, men han likte som sagt å prøve nye ting. I tillegg var det tydelig at Hau trivdes godt hos Optoteam, selv etter flere års ansettelse. Abdi bestemte seg dermed for å gi Thanh og Co. en sjanse. Om han ikke trivdes, kunne han alltid vende tilbake til skolebenken.

Norsk optikerbransje er godt sammensveiset og Thanhs nettverk er stort. Før første intervju hadde han forhørt seg om Abdi og visste godt hvilke kvaliteter drammensgutten kunne skilte med. Derfor var det ikke nødvendig med et tradisjonelt jobbintervju.

Den første praten med Thanh føltes ikke ut som noe intervju, forteller Abdi. Vi snakket mest om muligheter og utfordringer i jobben, litt om fotball og livet, også endte praten med et jobbtilbud. Det var uformelt, avslappet, og slettes ikke vanskelig å takke ja til. Thanh slo meg umiddelbart som en god leder.

Abdi forhørte seg om utviklingsmuligheter før han begynte å jobbe hos Optoteam, men den gang var alle ansvarsrollene i Optoteam besatt. Likevel takket han ja og slo seg til ro med at han måtte jobbe noen år før opprykk ble aktuelt. Overraskelsen var ganske stor da Thanh spurte han om å bli regionsansvarlig ett år senere.

Fra Optoteam-fersking til regionsansvarlig på rekordtid

Abdi hadde akkurat kommet inn i godrytmen og blitt vant til en fulltidsjobb med mye reising da det overraskende jobbtilbudet kom på bordet. Det første som slo han da han hørte at stillingen var ledig, var at Optoteam kom til å ansette noen utenfra, men slik ble det ikke.

Jeg spurte Abdi fordi han ligner litt på meg selv, ler Thanh når han forklarer valget. I visse tilfeller er han enda mer stillferdig enn meg selv, som for eksempel på sosiale medier. Samtidig har han egenskaper som ikke så mange andre har; han er uredd og prøver gjerne nye ting.

«Alle liker Abdi, uten unntak. Han setter nærmest rekord i gode tilbakemeldinger.»

Thanh Tran

Det blir viktig å finne en god balanse slik at alle våre optikere er på en plass der de trives og at kundene trives med optikeren. Skulle det dukke opp situasjoner der noen ikke trives, så må jeg finne ut hvorfor. Om det kan løses, så må jeg finne ut hvordan. (Abdi)

«Abdi får ting gjort. Han gjør alltid det han sier, ingenting går i glemmeboka.»

Hau

Da stillingen ble ledig visste Thanh at han ville finne noen internt i Optoteam. Flere av de ansatte nevnte Abdi før han engang fikk spurt dem, noe som gjorde valget lett.

Abdi og Hau – Et radarpar hos Optoteam

De er ikke bare kolleger, Abdi og Hau, de har kjent hverandre i mer enn ti år siden de begynte på optikerstudiet. Nå jobber de sammen, golfer sammen og gjør Oslo sammen når muligheten byr seg. Optoteam kan takke Hau for at Abdi ga optikken en ny sjanse. Abdi, på sin side, har ikke annet enn godord å si om kompisen.

At Abdi og Hau er en superduo i Optoteam er det ingen tvil om. Og når de ikke jobber for optikerbransjens beste så tar de et slag golf eller prøver ny og spennende mat. Før Abdi ble godt kjent i Oslo tok Hau ham med på Oslo Street Food der han virkelig fikk prøvd mange nye smaker.

For en luksus å kunne prøve så mange småretter på rekke og rad. Der får man satt smaksløkene på prøve og utviklet en mer nyansert smakssans. (Abdi)

Risikoen og belønningen med å prøve noe nytt

Det er litt på samme måten når jeg prøver å jobbe for nye optikerforretninger. Det er en ærlig sak at ikke alt faller i smak, det er risikoen med å prøve noe nytt, men når du finner noe du liker blir det alltid god stemning. (Abdi)

Du får nok mest ut av å jobbe hos Optoteam om du er innstilt på egenutvikling og klar for å gi en god del av seg selv. Det beste du kan gjøre er å alltid være forberedt på å tilpasse deg, utfordre deg selv, og ikke minst utvikle et mer nyansert bilde på hva vi driver med. (Abdi)

Optikerbemanning er nemlig mye mer enn utleie av folk til forretninger i beita. Optikere er forskjellige og butikker drives på ulikt vis. For Abdi handler det om å bli kjent med alle slik at de riktige optikerne kobles med butikkene som passer dem best. Og skal han bli kjent med alle, må også alle bli kjent med han.

Men hvem er Abdi egentlig?

Abdi er en 94-modell som vokste opp i Drammen sammen med seks søsken og sin mor. Han er den nest yngste i søskenflokken, og han tenker at familier har vi bare en av, derfor må vi ta godt vare på dem. Han holder god kontakt med sine nærmeste, reiser ofte hjem til familien, og ringer dem flere ganger i uka for å sjekke om det er noe han kan hjelpe med.

Når Abdi reiser på oppdrag for Optoteam, er Kirkenes og Tromsø favorittplassene hans. Og når han ikke er på jobb eller med familien, drar han på trening eller koser seg med kone og venner. I den nye stillingen får han mer tid til dette da han kommer til å være mer i Oslo. Som vanlig ser Abdi positivt på saken.

«Jeg hadde egentlig planer om å reise mer på fritiden, men det er lett og fristes til å jobbe mye hos Optoteam.»

Abdi

Mer tid i Oslo gir Abdi muligheten til å ta fatt på større fritidsprosjekter, og han er langt fra tom på ideer. For øyeblikket lefler han med tanken på å ta treningen til neste nivå. Jeg trenger noen ambisiøse mål for å holde meg motivert på trening. Ellers blir det fort litt kjedelig. (Abdi)

Når det blir varmere dager planlegger han også å bruker mer tid på golfbanen med kompisen Hau. I starten tenkte jeg at dette blir mye labbing, men det var lett å bli bitt av basillen. Nå har jeg investert i fullt golfsett og er klar for å nyte varme sommerdager på banen. (Abdi)

Abdis ambisjoner hos Optoteam

Som ny regionsansvarlig funderer Abdi på hvordan alle i optikerbransjen skal få øynene opp for at Optoteam etablerer en ny balanse i markedet. Han har flere ideer om hvordan dette kan oppnås. For det første ser han for seg utvidet markedsføring på sosiale medier.

«Tenk Digitalt gjør en bra jobb for oss på sosiale medier, men det kan nok gjøres enda mer.»

Abdi

For det andre ser Abdi for seg at Optoteam kan bygge sin merkevare blant studenter med stand på skoler når de har kjededager. Riktignok er Optoteam først og fremst ute etter folk med litt fartstid i bransjen, men messestands sprer likevel bevissthet om bedriftens merkevare.

Videre tenker Abdi at kundeopplysning om endret dynamikk i optikerbransjen er en god ide. Målet er å synliggjøre at Optoteam alltid har folk. De er så mye mer enn et vikarbyrå; de er en støttespiller som muliggjør deling av optikerressurser på tvers av kjeder.

«Optoteam løser bransjens behov for optikere på en ny måte. Dette kan butikkene bli mer bevisste på.»

Abdi

Etter at han tok på seg rollen som regionsansvarlig ser Abid lysere på fremtiden enn på lenge. Han tenker strategisk for sin egen og sine nærmestes del, men også for sine kolleger og sin bransje. Han vil ta bedre vare på alle og samtidig sørge for en egenutvikling som holder han engasjert.

Det er spennende å starte samarbeid med nye kunder på nye steder der jeg ikke vet noe om behovet eller utfordringene som finnes. De kan ha alt på stell, eller trenge hjelp til å utvikle seg videre. Som oftest må jeg bruke optikerfaget mens jeg lærer folk og bedrifter å kjenne. (Abdi)

«Det er så enkelt som at jeg motiveres av variasjonen jeg får hos Optoteam.»

Abdi

Fortsatt spørsmål?

Finner du ikke svaret du leter etter? Vennligst snakk med våre vennlige team.
Jeg vil bli kontaktet