optoteam-arena-for-jobbskifte

Velkommen til din nye arena for jobbskifte

Arbeidslivet gjennomlever store forandringer. Pandemiperioden vi har vært igjennom har virket som en katalysator når det gjelder å ta i bruk teknologi. Optoteam har tatt for seg prosessen for rekruttering av kunnskapsarbeidere. Det er en tilpasning av jobbskifte og rekruttering slik vi tror det vil kunne se ut framover. Dog uten at det har noe med teknologi å gjøre, kun sunn fornuft.

Visste du at Optoteam hjelper deg med å finne drømmejobben?

De fleste i bransjen har hørt om Optoteam. Det er også et faktum at størstedelen av de som kjenner oss tror vi er et selskap som leier ut optikere, og det er vi. Men vi er langt mere enn det.

Utleie av optikere kan brukes til så mangt.

Blant annet til å hjelpe optikere med å finne drømmejobben.

Optoteam har som mål å gjøre det enklere å være optiker. Det gjelder ikke bare for de som trenger en optiker, men også for optikere som kunne tenke seg å bytte jobb. Vi har stort fokus på å finne nye løsninger på kjente problemer.

Jobbskifte og ansettelser kan være en risikosport

Hva mener vi med det? Jo, det viser seg at over halvparten av de som bytter jobb opplever at forventningene som ble skapt under intervjuene i ansettelsesprosessen blir til skuffelsens ambassadør.

Da kan en bli sittende igjen med plagsomme tanker: Hvorfor gjorde jeg dette? Nå er det for sent. Jeg kan jo ikke si opp med en gang. Da vil jeg jo få et rykte som ustabil, og i verste fall illojal.

Det vil du ikke.

Men andelen som sier opp i prøvetiden er faktisk ganske høy.

Jobben virket spennende etter å ha lest annonsen. Kontakten og kjemien med de du møtte på intervjuet var også på plass. Intervjuene var slik at du gledet deg til å begynne. Men det er fort gjort å overselge litt i en slik situasjon. Uten at man dermed har til hensikt å lure noen.

Det er ikke unaturlig at både arbeidsgiver og arbeidstaker tar i litt ekstra i en jobbprosess. Det er helt normalt. Man vil jo fremstille seg selv eller bedriften man representerer i best mulig lys. Vi må bare passe oss for ikke å overdrive.

Det gagner ingen.

Kanskje du aldri har søkt på jobben. Du ble ringt opp av en som allerede var ansatt der, og som lurte på om du ikke var interessert i ny jobb. Smigrende, ikke sant?

Men nå sitter du der da. Det var ingen god deal. Nå handler det om å holde ut. Hvis det er slik du føler det har du kommet i en kinkig situasjon.

Søk deg til, ikke bort fra noe

Problemet med dette er at nå er ditt neste jobbytte drevet av å søke seg bort fra noe og ikke til noe. Da vil det lett se ut som om gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet. Vi vet at det som regel ikke er det. Men sanseskarpheten er betydelig redusert når du vil bort fra noe.

Drivkraften ved jobbytte skal være noe du har lyst på. Ikke at du vil bort fra noe som ikke er bra.

Les gjerne også denne artikkelen der jeg kommer med noen tanker rundt hvordan du kan bli mer fornøyd med et jobbskifte.

Hva kan gjøres for å løse denne problemstillingen?

Feilansettelser er ikke bare et problem for deg som nå sitter i en stilling du ønsker deg bort fra. Det er også et problem for bedriften som har brukt ressurser på prosessen, og som etter kort tid må starte prosessen på nytt.

Men fortvil ikke – risikoen ved jobbskifte og ansettelser kan reduseres betraktelig ved å flytte prøvetiden.

Løsningen behøver ikke være så kompleks. Alt vil bli annerledes ved å flytte prøvetiden til før ansettelsen – ikke etter at avtalen er signert, slik det er vanlig i dag. Verre er det ikke. Enkle grep resulterer i stor forandring.

Verden går framover. Mye er endret fra tidligere. I perioder med høy arbeidsløshet lå makten hos arbeidsgiver. Nå er den godt plassert hos den som besitter kunnskapen som etterspørres.

Hvordan finne den beste kandidaten

Den nitidige grillingen som en gang var standard for intervjuer er nå erstattet med å prøve å bli så godt kjent som mulig på den korte tiden man har til rådighet.

Men selv om man gjennomfører en grundig prosess så er det svært begrenset hvor godt man kan lære et menneske å kjenne. Da spesielt om man må ty til tredjepart i form av referanser for å bli bedre kjent.

Forskjellen på prøvetid og fast ansettelse er stort sett bare kortere oppsigelsestid. Og det er ikke noen enkel sak å gå hver til sitt, selv om man skilles som venner. Det skal både en ny jobb og en erstatter inn i bildet.

Derfor har vi tenk på en litt annen løsning. Ved å bruke Optoteam som rekrutteringskilde skaffer du deg prøvetid som virker.

Her kan du lese mer om Optoteams tjenester

Prat med oss om du tenker på å bytte jobb

Er det sånn at du har gått og hatt noen tanker om at du skulle bytte arbeidsgiver? Da kan det kanskje være nyttig å snakke med noen i bransjen om hvordan de tenker om bransjens arbeidsgivere.

Da anbefaler jeg at du tar kontakt med Thanh, Tonje eller Andreas og forteller at du kunne tenke deg en prat om det å bytte jobb. De har bred erfaring fra ulike arbeidsplasser i bransjen. Og du kan være trygg på at din henvendelse blir behandlet konfidensielt.

Du får uansett en nyttig og hyggelig prat om din egen fremtid og yrkeskarriere.

Herfra kan samtalen resultere i ulike løsninger. Det er du som bestemmer.

Mulige utfall etter samtale om jobbskifte

  1. Dere blir enige om å sette det hele på vent. Du velger å levere din CV og bli kontaktet om noe spennende dukker opp.
  2. Optoteam har oppdrag om å besette en stilling du mener er noe for deg, og du ønsker å være kandidat til stillingen. Det er selvfølgelig også uforpliktende for ditt vedkommende til du har truffet oppdragsgiver og takket ja.
  3. Du har kanskje lyst til å prøve ut litt forskjellige arbeidsgivere. Det er fullt mulig, og det er det som er det geniale i metoden. Du får en ansettelse med fast lønn i Optoteam, mens du leter etter den rette utfordringen. Hvor lang du vil gjøre letefasen er opp til deg. Når du har funnet den rette jobben gjør Optoteam oppdragsgiver oppmerksom på at du kunne tenke deg jobben permanent.
  4. Kanskje trives du så bra med å være rundt hos ulike arbeidsgivere at du har lyst til å fortsette noen år som ambulerende. Da melder du fra til Optoteam at du ikke lenger er kandidat til de midlertidige stillingene du betjener. Du blir en del av Optoteams faste stab av optikere.

Så, hva venter du på?

Det er langt flere mennesker som angrer på det de ikke har gjort, enn som angrer på noe de har gjort.

Når risikoen er liten, er det ingen grunn til å ikke prøve. Det største hinderet er nok at dette har du ikke prøvd før. Men det er mange som har prøvd før deg.

Vi har bare ikke satt navn på det slik vi gjør nå. Ei heller lagt forhold til rette og snakket om det slik vi gjør nå. Det nye er åpenheten om dine motiver fra start. Åpenhet om jobbytte er en del av kunnskapsverden.

Derfor har vi gjort det til et konsept i Optoteams portefølje.

Velkommen inn, vi ser fram til å høre fra deg!


Arne J. Halvorsen


arne-2-300x300Är utbildad inom ekonomi och marknadsföring och har mer än 40 års erfarenhet som ledare, managementkonsult, föreläsare och föredragshållare. Han har suttit i flera styrelser och fungerat som rådgivare och mentor.

I dag lägger han all sin tid på Optoteam där han även är delägare och arbetande styrelseordförande.

Hans stora intresseområde är människor i arbete. Särskilt sysselsatt är han med kunskapsorganisationer. Han har stor respekt för individen och ser företag som motorn i en modern demokrati.

Siste artikler

optoteam-riktig-solbrille

Hvordan velge riktig solbrille

Hvordan velge riktig solbrille
Guro%20Hadeland

Guro Olerud - omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam

Omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam
Quit_job_3

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte
Optoteam-Andre%20Uldal

Trenger du en optiker på lørdager?

Trenger du en optiker på lørdager?
Blue-light_3

Blått lys og dets påvirkning av øynene

Blått lys og dets påvirkning av øynene
Eye-cancer_2

Kreft i øynene

Kreft i øynene
5ee9d40a80713e46657ae86e_Her-er-noen-situasjoner2-p-1080

Kontakt oss

Er du en optiker og vil jobbe hos oss eller har du en bedrift som trenger en optiker?

Populære artikler

optoteam-jobbsokerportal-optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere
optoteam-var-redningen-for-specsavers-i-knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik
IMG_9321

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen
Optoteam_5_Years

Brev til optikerbransjen

Brev til optikerbransjen
optiker-er-du-nysgjerrig-pa-nye-muligheter

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?
verdt-a-vite-om-det-aldrende-oyet-2

Verdt å vite om det aldrende øyet

Verdt å vite om det aldrende øyet
lonn_optiker

Optikerlønn: Hva tjener en optiker

Lurer du på om du får riktig lønn som optiker? Last ned vår lønnsguide som gir deg statistikk over optikers lønninger.

Våre tjenester

innleie-right

Innleie

Rekrytering_optoteam

Rekruttering

Optiker-og-assistent-right

Standby optiker

Del denne artikkelen