lar-kanna-gaida-qdd2uphbzl1g18yev2ckrjzrnbvny46hka9w1tw6ne

Bli kjent med Gaida – Optoteams ansikt i Stockholm

Gaida Kareem er Optoteams regionsansvarlig i Stockholm. Der jobber hun iherdig med å bygge opp et team av dyktige optikere. Målet er å etablere Optoteam sin merkevare på samme nivå i Stockholm som de allerede er i andre deler av Sverige og Norge.

Optoteam feiret sitt femårsjubileum i august og har ettertrykkelig befestet sin posisjon som en sentral aktør i bransjen. Vi ser på oss selv som en samarbeidspartner for butikker og klinikker, med en ambisjon om å gjøre hverdagen enklere for optikere.

Per i dag dominerer Optoteam det norske markedet, og med våre fem år i bransjen synes vi det er på tide å heve ambisjonsnivået og sikte mot en større del av det svenske markedet. Vi har allerede etablert oss som markedsleder i Skåne, takket være Erik – VD for Optoteam AB – som bor i Malmö og har gitt oss en solid start i Sverige.

Nå er vi klare til å legge hovedstaden for våre føtter, før vi tar fatt på vår langsiktige plan om etablering i hele Sverige og deretter i hele Norden. 

Lokale team er en kjerneide hos Optoteam og utgjør en vesentlig del av vårt forretningskonsept. Derfor har vi satt Gaida på saken med å etablere vår første base i Stockholm.

Gaidas bakgrunn: Fra Bagdad til Stockholm

Dette er historien om en jente fra Irak som søkte trygghet i Sverige, men ble møtt med utfordringer hvert steg på veien. Gaida er ikke en person som gir opp, hun står på, løser utfordringene, og søker nye mål. Nå er det Optoteam som skal få nyte godt av hennes egenskaper.

Før hun forlot Irak, tok Gaida en master i biologi ved Bagdad Universitet og fikk jobb som biologilærer. Men som mange andre, så hun seg tvunget til å forlate sitt hjemland på grunn av den ustabile situasjonen. I Sverige tok Gaida fatt på et nytt kapittel i livet.

Hun kastet seg inn i å lære det svenske språket, og måtte samtidig tilpasse seg et ganske annerledes utdanningssystem. Det viste seg nemlig at for å kunne bruke sin tidligere utdanning i jobbsammenheng, måtte hun utvide sin mastergrad med et to års studium.

Etter seks måneder på lærerutdanningen med de samme emnene hun allerede hadde studert i Bagdad, føltes hele opplegget demotiverende. Gaida lengtet etter å utvikle og utfordre seg selv. Dette ledet henne til optikerstudiet og Karolinska Institutet i Stockholm der hun fullførte sin optikerutdanning i 2017.

Optikerbransjen tilbød en verden av muligheter; fra å fokusere på øyehelse i butikk til å følge de siste moter og trender. Men det stoppet ikke der. Som optiker kunne hun også søke jobb på sykehus, jobbe med leverandører, utvikle optikteknologi, eller til og med starte sin egen virksomhet.

Med en verden av muligheter for sine føtter, utforsket Gaida de store optikerkjedene i Sverige. Men det var først da en dør åpnet seg hos Optoteam at hun fant seg til rette.

Gaidas vei til Optoteam: Fra Konsulent til Regionsansvarlig

Selv om hun hadde en solid utdanning og erfaring bak seg, var den svenske optikerbransjen nytt terreng for Gaida. Hennes første møte med bransjen var å jobbe i ulike butikker, men hun ønsket seg ganske snart en mer variert hverdag.

Tanken på å ta over en kjedebutikk eller søke stillinger hos private kjeder fristet. I mellomtiden tok hun jobb som konsulent for optikervikarer. Det var da hun plutselig fikk en telefon fra en gammel kjenning – Erik (VD for Optoteam Sverige) – som lurte på om hun ikke kunne tenke seg å bli regionsansvarlig for Optoteam i Stockholm.

“Det skulle ikke ta lang tid før jeg følte meg som et medlem av Optoteam-familien.”

Gaida Kareem, Regionsansvarlig, Optoteam Stockholm

 

Stillingen som regionsansvarlig var ikke bare en jobb, det var en mulighet til å kombinere hennes ferdigheter som optiker med rekruttering, markedsføring og nettverksbygging. Det var en sjanse til å treffe mange nye mennesker og bidra til veksten av et selskap.

For Gaida, som alltid hadde vært opptatt av egenutvikling, var dette en drøm som gikk i oppfyllelse. Nå skal hun bryne seg på å finne en plass for Optoteam i Sveriges største marked for optikere. Om konkurransen i Stockholm kanskje er tøffere enn i landet for øvrig, har hun klokketro på at det er plass til og behov for en aktør av Optoteams kaliber.

Les også: Brev til optikerbransjen (i forbindelse med 5-årsjubileet)

Optoteams neste mål på agendaen: Å ta ledelsen i Stockholm

Gaida er fast bestemt på å etablere Optoteam som en ledende aktør i optikerbransjen i Stockholm. Med brosjyrer i hånden og en lidenskap for sitt arbeid, besøker hun nye butikker hver uke, ivrig etter å presentere hva Optoteam kan tilby.

Men veien til suksess er sjelden uten hindringer. I et område hvor mange aktører allerede er etablert, er konkurransen om optikerjobbene knallhard. Men med egen innsats og en opptrapping av Optoteams markedsføring, både fysisk og digitalt, vil det sette fart på prosessen.

“Optoteam ga meg karrieremuligheten som jeg alltid hadde ønsket meg.”

Gaida Kareem, Regionsansvarlig, Optoteam Stockholm

Stockholm er det største optikermarkedet i Norden, noe som er en stor mulighet for Optoteam. Men konkurransen er også større. Der finnes det flere bemanningsbyråer i optikerbransjen som allerede har etablert kontakter med kjedene, men Optoteam og Gaida tar utfordringen på strak arm.

For optikerbutikkene i Stockholm som har lyst til å prøve noe nytt, har Optoteam løsninger som vi er sikre på at fungerer. Det er alltid rom for forbedring. Optoteam stiller med en kompetanse som vi vet at våre kunder setter pris på. Nå må bedriften vise at den gjør seg fortjent til bransjens tillit.

“Jeg satser alt for at Optoteam skal bli like store i Sverige som i Norge.”

Gaida Kareem, Regionsansvarlig, Optoteam Stockholm

 

Til tross for utfordringene med å utmerke seg i markedet, kan Gaida opplyse om at Optoteam får gode tilbakemeldinger. De butikkene som har samarbeidet med Optoteam er svært fornøyde, noe som gir Gaida gyv til å fortsette etableringen av lokale team i Stockholm og omegn. 

Optoteams ønsker å fremme bærekraft i bransjen. Det innebærer redusert reisevirksomhet og lokale team. Det blir for kostbart i lengden og for belastende på våre ambulerende optikere. Istedenfor vektlegger vi å tilby lokal kompetanse til de ulike lokalmiljøene.

Gaida åpner dører med fokus på lokal kompetanse

I en bransje med stor konkurranse er det viktig å skille seg ut. Gaidas strategi for å differensiere Optoteam fra konkurrentene er i første omgang å fokusere på butikkene i sitt nærmiljø.

Ved å tilby konkurransedyktige priser, uten de ekstra kostnadene for transport og losji, posisjonerer hun Optoteam som et attraktivt valg for lokale aktører. Men Optoteam kan konkurrere på langt mer enn bare pris. Gaida vektlegger også selskapets unike kompetanse.

I de andre bemanningsbyråene sitter det bemanningskonsulenter, ikke utdannede optikere, forklarer Gaida. Dette gir Optoteam en unik fordel. Med et team av utdannede optikere, har de en dypere forståelse av bransjens og butikkers utfordringer og behov. De snakker optikernes eget språk, noe som kan utnyttes til firmaets fordel i forhandlinger og samarbeid.

“Alt jeg ønsket meg i en arbeidsplass, fant jeg hos Optoteam.”

Gaida Kareem, Regionsansvarlig, Optoteam Stockholm

 

For Gaida er rollen som regionsansvarlig mer enn bare en jobb; det er en lidenskap. Hun føler et sterkt eierskap til både sin rolle og til Optoteam. Med en brennende iver jobber hun dag ut og dag inn for å åpne dører i Stockholm. Hver ny kunde, hvert nytt samarbeid, er en seier for henne. Og bak denne lidenskapen ligger en sterk fellesskapsfølelse.

Gaida ser på Optoteam, både i Sverige og Norge, som sin nye familie. De hyggelige møtene med Thanh, Arne og resten av kollegaene i Oslo, gir henne energi og motivasjon. Med gode muligheter for egenutvikling og en variert arbeidsdag, er det ingen tvil om at Gaida har funnet sitt kall hos Optoteam, og hun gir seg ikke uten kamp.

Siste artikler

optoteam-riktig-solbrille

Hvordan velge riktig solbrille

Hvordan velge riktig solbrille
Guro%20Hadeland

Guro Olerud - omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam

Omsetningen har økt i perioden vi har benyttet Optoteam
Quit_job_3

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte

Når nøkkelmedarbeidere velger å slutte
Optoteam-Andre%20Uldal

Trenger du en optiker på lørdager?

Trenger du en optiker på lørdager?
Blue-light_3

Blått lys og dets påvirkning av øynene

Blått lys og dets påvirkning av øynene
Eye-cancer_2

Kreft i øynene

Kreft i øynene
5ee9d40a80713e46657ae86e_Her-er-noen-situasjoner2-p-1080

Kontakt oss

Er du en optiker og vil jobbe hos oss eller har du en bedrift som trenger en optiker?

Populære artikler

optoteam-jobbsokerportal-optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere

Optoteam: En jobbsøkerportal for optikere
optoteam-var-redningen-for-specsavers-i-knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik

Optoteam var redningen for Specsavers i Knarvik
IMG_9321

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen

Hos Hitz Optikk i Larvik ble Optoteam løsningen
Optoteam_5_Years

Brev til optikerbransjen

Brev til optikerbransjen
optiker-er-du-nysgjerrig-pa-nye-muligheter

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?

Optiker – er du nysgjerrig på nye muligheter?
verdt-a-vite-om-det-aldrende-oyet-2

Verdt å vite om det aldrende øyet

Verdt å vite om det aldrende øyet
lonn_optiker

Optikerlønn: Hva tjener en optiker

Lurer du på om du får riktig lønn som optiker? Last ned vår lønnsguide som gir deg statistikk over optikers lønninger.

Våre tjenester

innleie-right

Innleie

Rekrytering_optoteam

Rekruttering

Optiker-og-assistent-right

Standby optiker

Del denne artikkelen