Arbeid – det beste virkemiddel for å holde alderen på avstand

12
Sep

Arne J. Halvorsen styreleder i Optoteam AS

For 25 år siden arbeidet jeg mye sammen med en kar som varmitt store forbilde og mentor.  Han het Lars Malm og hadde kontoret sitt i Gamla Stan i Stockholm. En fantastisk person som kunne trollbinde forsamlingen når han snakket. En særdeles klok mann.

De siste 8-10 årene han var aktiv sa han ofte:

«Jeg er jo pensjonist – jeg arbeider for å holde alderen på avstand»

Nå når jeg selv for lengst har passert 67 og fortsatt er i jobb, har det slått meg mange ganger hvor mye som lå i det han sa. Kloke ord servert på en litt spøkefull måte.

Men han mente det han sa, og han hadde et godt poeng.

Mange drømmer om å nyte livet når arbeidsperioden er over. Et par god venner var stadig frampå til meg. Skal ikke du snart gi deg? Er du så glad i penger? Skal du ikke begynne å nyte livet? Jeg sa som det var. Jeg nyter livet.

Men nå har pipa fått en annen lyd. Nå får jeg høre om hvorheldig jeg er, når jeg forteller at jeg skal i et møte på mandag, eller på en iten jobbreise. Ja, jeg vet jeg er heldig og jeg vet at jobben hjelper meg å holde alderen på avstand.

Jeg gleder meg til mandag. På samme måte som jeg gleder meg til fredag, og til ferier og fritid. Hva om jeg ikke var i jobb? Da ville det ikke vært noen forskjell på mandag og fredag. Mange savner jobben, men vil heller ikke tilbake til stress og press.

Men er det da så enkelt som bare å fortsette å jobbe som om ingen ting var hendt?

Nei det er det ikke. For mitt vedkommende er det noen vesentlige forskjeller som ikke er så synlige. Jeg slår av PC-en når barne barna trenger meg. Jeg tar fri og drar på guttetur når jeg har lyst. Arbeidsmengden er nok noe redusert, men ikke mye. Men det er viktig å definere rollen i den nye yrkes tilværelsen.

Det er godt å få lov til å kjenne at noen har bruk for den kompetanse og erfaring du har opparbeidet gjennom mange år.

Nøkkelen er å kunne bestemme selv, om jeg skal jobbe og når jeg vil jobbe.

Blir du med på å etablere en seniorpool?

Jeg er sikker på at det finnes mange optikere som har både autorisasjon og kompetanse intakt og føler at de godt kunne ha brukt noe av fritiden til jobb. Fortsette å jobbe med faget, men i en annen type kontrakt.

Det fine med kompetanse er at den ikke forbrukes. Tvert imot den vokser og utvikles om du har beholdt nysgjerrigheten. Nysgjerrighet bidrar til å holde deg ung. Og arbeidet er en berikelse bare du får bestemme selv.

Jeg oppfordrer de som har lyst, eller som er nysgjerrige åta kontakt med meg for en prat om temaet. Du kan selvfølgelig også gjerne kontakte meg på e-post.

Mine kontaktopplysninger er Arne J. Halvorsen telefon 91532 095, arne@optoteam.no. Eller du kan kontakte en som har lyst til å treffe kontakter i bransjen igjen.

Get a free quote

qoute

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.